Metode de epilare

Pentru ca se apropie vara,sau cel putin asa ar fi normal…(doar ca se pare iarna nu vrea sa plece ) m-am gandit ca ar fi util sa vorbim despre epilare.

Epilarea cu ceara

Epilarea cu ceară caldă este cea mai eficientă metodă de epilat şi este cea care te ajută cel mai mult la rărirea firelor de păr.Pentru o epilare cu ceara  trebuie sa astepti ca firele de par sa creasca suficient. Lungimea ideala este de cel putin un centimetru, chiar si  doi.Altfel, daca parul este scurt si des, procedura este una chinuitoare si inutila.Avantaje: creşterea părului este încetinită; se elimină şi o peliculă de celule moarte.Dezavantaje: trebuie să aştepţi ca părul să crească;  este destul de dureroasă.

Epilarea cu benzi depilatoare

Această metodă este preferată de multe femei deoarece este uşor de realizat şi smulge firul de păr din rădăcină.Avantaje: nu trebuie să suporţi ceară fierbinte pe piele; nu rişti să te iriţi; ajută la rărirea părului; părul creşte mai greu; se poate realiza oriunde şi oricând.Dezavantaje: poate rupe firele de păr; trebuie să aştepţi ca părul să să crească pentru a le putea aplica.

Cremele depilatoare

Uşor de aplicat, acestea îndepărtează tot părul de la suprafaţa pielii.Avantaje: în 10-15 minute poţi scăpa de părul inestetic de pe corpul tău; nu este un produs scump şi în plus îl poţi lua cu tine oriunde şi-l poţi aplica oricând.Dezavantaje: părul creşte repede, mai ţepos şi mai des după aplicări repetate.

Lama de ras

Îndepărtarea părului de pe corp cu lama este cea mai uşoară şi ieftină metodă de eplilare.Avantaje: epilatul durează putin în cazul persoanelor cu foarte puţin păr.Dezavantaje: produce iritaţii şi bubiţe la nivelul pielii, în cazul persoanelor sensibile; părul creşte foarte repede, mult mai aspru şi mai ţepos.

Epilatorul

Avantaje: este uşor de folosit oriunde şi oricând; părul creşte după două-trei săptămâni şi tinde să se rărească; Dezavantaje: uneori rupe firele; este destul de dureros; nu poate fi folosit nici pe păr foarte scurt, dar nici pe păr lung; poate produce iritaţii ale pielii în zonele sensibile; uneori determină creşterea firelor sub piele.

Epilarea definitivă

Fotoepilarea este îndepărtarea părului cu ajutorul luminii. Aceasta include două tehnici de epilare: cu lumină intens pulsată şi cu laser. Principala diferenţă dintre cele două metode este că îndepărtarea părului cu lumină intens pulsată este garantată pentru majoritatea tipurilor de piele şi de culoare a părului, este ieftină şi nu doare.În plus, la fel ca epilarea cu laser, oferă rezultate de lungă durată. Numărul de sesiuni depinde de fototipul pielii, caracteristicile părului, precum şi statusul hormonal. În medie este nevoie de şase-opt şedinţe (o şedinţă pe lună) pentru a scăpa de părul nedorit.

Exfolieaza inainte de epilare! Este foarte important.In timpul exfolierii, celulele moarte  vor fi indepartate, porii se vor deschide si vor scoate la suprafata si firele de par crescute sub piele. Dupa epilare hidrateaza bine pielea!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s